Horne Sommerland

Caprifoliehuset 

 

Caprifoliehuset, der ligger gemt væk fra alfarvej, finder de fleste frem til ved mund-til-mund-metoden.


— Vi blev trætte af Odense og måtte væk i en fart. Så faldt vi over stedet her og var ikke i tvivl længere. Vi købte det. Fik spiritusbevilling og indrettede det hurtigt til både pension og kro, fortæller Ester Thuelund, kromutter på en af Fyns garanteret hyggeligste kroer, „Caprifoliehuset"-, der ligger helt gemt væk fra alfarvej, mellem Egsmark og Signebjerg i Lyø Krog.
— Vi klarer det hele alene, Fatter og jeg, fortsætter kromutter, der sammen med sin mand, Kai Thuelund, står for både servering, madlavning, rengøring og hygge om pensionærerne.
—Mor er kok, og jeg er kold jomfru, ler krofatter.
Ja, han ka’ ikke ta’ på det varme, bryder hun ind. Han brænder jo sine små fingre på de varme kartofler, så dem må jeg pille. Imens klarer han bøfferne. Men det er han også go’ til.
Huset bærer i høj grad præg af sine tidligere beboere. Plougs billeder hænger rundt omkring, og antikvitetshandlerne har ligeledes efterladt sig flere perler.
Og så er det et sted, man finder frem til efter mund-til-mund-metoden.
— De fleste kommer her, fordi de har hørt stedet omtalt, fortæller de to krofolk, — og på den måde får vi masser af gæster.Valid XHTML 1.0! Valid CSS!